Williams jagar svårslagen historia

Damturneringen i US Open är högintressant som den är, men här kommer en extra ingrediens – Serena Williams kan bli historisk.

Efter vinster i såväl Melbourne, som Paris och Wimbledon har nu den 33-åriga amerikanskan möjligheten att bli blott fjärde kvinna någonsin att vinna samtliga fyra grand slam-turneringarna under ett och samma kalenderår, enligt ett pressmeddelande från Eurosport.

Williams, som dessutom kan tangera Steffi Grafs rekord på 22 grand slam-titlar, vann i Cincinattis Masters-tävling förra helgen och hoppas givetvis kunna ta sin fjärde raka US Open-titel vilket vore den sjunde totalt.

Hemmaspelaren inleder mot ryskan Vitala Diatsjenko, rankad 86:a i världen och som åkte ut i första omgången ifjol. Mycket talar för att hon gör det även i år…

Landsmaninnan Maria Sjarapova, som är tredjeseedad, möter 21-åriga Daria Gavrilova från Australien som gör sin första start i turneringen. Sjarapova har vunnit tävlingen en gång – 2006.

En svensk spelare finns representerad på damsidan och det är Johanna Larsson, den 57-rankade 27-åringen som tog sig till tredje rundan förra året. Nu ställs hon mot 35-rankade Camilla Giorgi från Italien i den första omgången.