Utrustning

Skor

När det gäller tennisskor så borde man ha riktiga tennisskor på banan. Dels att det är skonsammare för fötterna och enklare att spela tennis med dem. Skor som inte är till för tennis så som joggingskor, så är det mycket tuffare för fötterna och svårare att röra på sig. Men oftast så är det också förbjudet att använda sådanna skor för att de färgar av sig rejält och man kan få böter för det. Så det är viktigt att köpa tennisskor som är bekväma att spela med.

sko
racket

Racket

Att välja racket kan vara väldigt svårt för en person, till och med mig själv. Men det viktigaste är att inte köpa något racket direkt, utan man tar och testar olika racketar tills man har hittat den perfekta racket för en själv. Man tar helt enkelt och frågar i en tennisaffären om man får testa racketar, det får man förhoppningsvis.

Träningskläder

Det vanligaste man har är ett par shorts och en t-shirt och det är bra att ha bekväma och lätta kläder. I början av träningen så tycker jag att man ska ha lite extra kläder på sig så att man blir varm i hela kroppen. Man hjälper då till kroppen att förbereda sig för hårdare träning.

tøj1

Vad finns det för sorts bollar?

ball

Gas bollar

Gas bollar är dem vanligaste bollarna man spelar med, men bollarna varar inte så länge. Gasen som finns inuti bollarna försvinner rätt snabbt efter några spel. Så man måste köpa nya hela tiden, om man då inte vill spela med bollar som nästan inte har någon gas i dem. Men i bollkänsla så får jag oftast en kick av nya gasbollar.

Trycklösa bollar

Trycklösa bollar har ett evigt liv kan man säga. För att luften i bollen tar aldrig slut, så man kan spela med dem länge nog. Men bollarna är annorlunda jämfört med gas bollar, dem har högre stutts, det gör det svårare att spela tycker jag. Det slits definitivt i armar och leder, så jag rekommenderar inte denna. Om man spelar tennis sällan så kan trycklösa bollar vara en bra idé. Men jag skulle defenitivt inte köra med trycklösa bollar om jag var en aktiv spelare.