Internationella och svenska tennistjärnor

Återväxten inom svensk tennis har inte varit bra. Tennis har alltid varit en stor sport i Sverige och 1987 hade vi exempelvis 18 spelare med i Franska öppna. I år ska vi vara glada om vi får med en enda. Det gäller dock att alla tennisälskare lyfter sporten tillsammans och sätter den på kartan igen. Elias Ymer är tennishoppet som vi lutar oss åt. Han har gjort fina resultat och har tagit stora kliv framåt i utvecklingen. Förhoppningsvis kan han hjälpa oss att väcka intresset och få folk att satsa på tennisen.

Här får du reda på var spelarna har växt upp och när de började med tennisen. Läs om våra svenska tennisstjärnor samt de internationella storstjärnorna som Novak Djokovic, Rafael Nadal och Serena Williams.


Svenska tennistjärnor

Internationella tennistjärnor

Elias Ymer

Vi har fått en ny svensk stortalang på tennisscenen. Elias Ymer född 1996 har gjort succé under 2015 och lyckats skrälla i flera turneringar. Elias Ymer tog sig till Australian Open 2015 och det var den första Grand Slam som svensken spelade. Framtiden ser ljus ut och vi ser verkligen fram emot att följa det unga stjärnskottet. Läs mer om Elias Ymer här.

Novak Djokovic

Djokovic vann sin första Grand Slam 2008. Den vann han i Melbourne, i Australian Open. Det är även den turneringen som han har vunnit flest gånger. Han har segrat där, 2008, 2011, 2012, 2013 och 2015. Ingen tennisspelare har vunnit turneringen lika många gånger sedan turneringen öppnades för proffsen.  Läs mer om Novak Djokovic här.

Johanna Larsson

Johanna Larsson Vårt svenska hopp på WTA-touren är Johanna Larsson från Boden. Hon kom fram som en ung talang och var ett stort framtidshopp. Johanna Larsson hamnade på top 50 för första gången 2011 men efter det har det gått lite nedåt för Johanna. Johanna Larsson har haft en del skadebekymmer och inte kommit upp till den nivån som vi har sett henne på. Läs mer om Johanna Larsson här.

Roger Federer

Det kommer dröja länge innan tennisen får uppleva en lika ödmjuk och professionell spelare som Roger Federer. Schweizaren har tagit tennisen till nya nivåer och han kommer alltid kommas ihåg som tennisens största. Vi har fortfarande några år kvar med Roger men snart är det dags att ta farväl av en era. Läs mer om Roger Federer här.

Christian Lindell

Vår svensk-brasilianske Christian Lindell har äntligen fått ett genombrott och kvalificerat sig för en Grand Slam. Läs mer om Christian Lindell här.

Serena Williams

Tennisens framgångsrikaste kvinna är utan tvekan Serena Williams. Serena har vunnit allt och fortsätter trots sin höga ålder, dominera WTA-touren. Läs mer om Serena Williams här.