Världsettorna ångar på i New York

Såväl Novak Djokovic som Serena Williams avancerade till den tredje omgången efter raka setsegrar i US Opens andra omgång. Men den sistnämnda fick en svår resa.

Åtminstone genom det första setet. Kvalspelaren Kiki Bertens, Nederländerna, ledde med 5-3 och med 4-0 senare i tiebreak, men fick ändå se sig besegrad av den starka hemmaspelaren. Williams har dominerat totalt den här säsongen och följde upp tiebreaksegern med 6-3 i det andra setet och avancerade till den tredje omgången.

Där väntar en annan amerikanska – Bethanie Mattek-Sands, som i sin tur slog ut landsmaninnan Coco Vandeweghe med 6-2, 6-1 i den andra omgången. Det var faktiskt första gången på fjorton försök som 30-åriga Mattek-Sands tog sig till den tredje omgången i US Open.

Även på herrsidan är världsettan kvar i turneringen. Novak Djokovic vann mot österrikaren Andreas Haider-Maurer med 6-4, 6-1, 6-2 och fick en rätt behaglig resa fram till den tredje omgången. Där väntar Andreas Seppi, italienaren som behövde fyra set för att besegra ryssen Teymuraz Gabashvili i omgång två.

Rafael Nadal behövde också bara tre set för att ta sig vidare, men siffrorna blev något jämnare i mötet med Diego Schwartzman, Argentina – 7-6, 6-3, 7-5. Den åttondeseedade spanjoren möter därmed italienaren Fabio Fognini i nästa omgång. Han är rankad 32:a men har varit så högt som 13:e man på världslistan, och besegrade Pablo Cuevas, Uruguay, i tre raka set i andra omgången.

Som fortsätter under torsdagen med matcher för bland andra Roger Federer och Andy Murray.