Upplagt för stjärnmöte

Novak Djokovic ser ut att få möta Roger Federer. Det är upplagt för ännu en stjärnduell mellan de båda världsspelarna när vi nu ska plocka fram de två finalisterna på herrsidan.

Såväl Djokovic som Federer ställs mot lägre rankade motståndare som de båda har stort plus på.

Världsettan från Serbien får mäta sina krafter med Marin Cilic, den niondeseedade kroaten som något överraskande vann turneringen förra året, vilket är hans överlägset främsta insats på grand slam-nivå.
Just känslan av att ha segrat i Flushing Meadows tidigare är inget vi ska underskatta och 27-åringen slog ut bland andra Tomas Berdych, Tjeckien, och Roger Federer på sin väg fram mot titeln förra året. I finalen blev det vinst med tre gånger 6–3 mot japanen Kei Nishikori.

Nu är det alltså Djokovic som står på andra sidan nätet, en spelare som Cilic aldrig har besegrat. Duon har mötts tretton gånger, senast i kvartsfinalen i Wimbledon, och serben har vunnit dem alla. Sett genom alla möten har Djokovic inte heller släppt till särskilt många set till Cilic, och det allra mesta tyder på att vi får se Djokovic i final på US Open för sjätte gången.

Där han kan få möta Roger Federer, schweizaren som besegrade Djokovic i finalen av mastersturneringen i Cincinnati veckan innan US Open. En hel del talar för att vi får se en ny finalduell, liksom den i Wimbledon som Djokovic vann, mellan de båda toppspelarna då Federer ställs mot landsmannen Stan Wawrinka, världsfemman som Federer har 13–3 i matcher på. Och Federer har dessutom vunnit alla matcher som gått på hardcourt.