Wimbledon

Se Wimbledon och följ den mest prestigefyllda turneringen

Regler & Villkor
* VIKTIGT MEDDELANDE – Tenissen.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådana evenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinner dig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner. Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemang via livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var ditt land är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter till bet365 hittar du genom att klicka här och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

Du behöver vara inloggad & ha pengar på ditt konto, eller placera ett bet de senaste 24 timmarna

 

Om Wimbledon

Wimbledon är fortfarande den största av de fyra Grand Slam. Ja, det är faktiskt en av den mest prestigefyllda turnering av alla sporter. Sedan starten av turneringen 1877 har de vita kläderna, traditionerna, champagnen och de medföljande jordgubbarna skapat en klassisk turnering som varenda spelare vill vinna. Både i den legendariska All England Lawn Tennis and Croquet Club och Henman hill, kullen utanför arenan, samlas varje år miljontals människor att följa de vitklädda stjärnorna. Alla vill åt den prestigefyllda titeln. Du behöver inte älska tennis för att kunna uppskatta den seriösa kommentatorn ton i “quiete, please”. Där och då vet du att du är på världens mest prestigefyllda turnering, Wimbledon. Underlaget spelas fortfarande på gräs och turneringen är sig fortfarande lik trots att det har gått 130 år sedan den såg ljuset för första gången.

Regnet

En av turneringens största bekymmer är givetvis regnet. Varje år blir det långa avbrott pga. regnet. Det bidrar givetvis till att ge en charmig oförutsägbarhet över turneringen, men även en viss irritation. Först 2009 satte de ett tak på centercourten. Detta innebar att Wimbledons huvudarena inte längre behöver låta vädret diktera. Den första matchen under taket var mellan Amélie Mauresmo och Dinara Safina i den fjärde rundan 2009. Namnet på Centre court är logiskt. Det är nämligen den banan som alla andra banor runtomkring är bygga runt. Det är den enda banan som har ett tak, därför är regnet fortfarande en faktor under Wimbledon.

11 timmar och fem minuter

2010 vann John Isner från USA mot fransmannen Nicolas Mahut. Två spelare som normalt sett inte skapar de största rubrikerna.  Den här matchen var dock unik eftersom den varade över tre dygn. Totalt sett spelade dessa herrar i 11 timmar och fem minuter. För en gång skull bröts inte matchen pga. regnet, utan att det helt enkelt var för mörkt för att fortsätta att fortsätta spela. Tillslut drog Isner det längsta strået vann det femte setet med siffrorna 70-68. Han skickades till omklädningsrummet med ett leende på läpparna och hela publiken stod upp och applåderade länge åt denna fantastiska bedrift från två spelare. Det lär dröja länge innan vi får en liknande match igen.

Federer og Nadal

2008 spelades en av de bästa matcherna som tennispubliken har bevittnat. Det stod mellan den unge Rafael Nadal och Wimbledon älskling, Roger Federer. Det var tredje gången i rad som de två bästa spelarna mötte varandra i den sista matchen på centercourten. De två tidigare hade slutat med Federer som segrare, som på den tiden hade gett honom fem segrar i rad. Senast det hände var vår egen Björn Borg. Borg befann sig själv på plats och bevittnade denna fantastiska match. Medan mörkret börjar närma sig stadion, fortsatte de att bjuda på en helt makalös tennis och pressade varandra till det yttersta. Efter fyra timmar och 48 minuters spel kunde spanjoren kasta sig i gräset och konstatera att han hade vunnit sin första Wimbledon-titel. Världen hade bevittnat världens bästa tennismatch. Många trodde att det här var slutet för Roger Federer era, men han kom tillbaka och vann Wimbledon två gånger till. I och med segern 2012 kom han upp i lika många segrar som Pete Sampras (7).

Wimbledon logo

Fakta

Stadium: The All England Lawn Tennis and Croquet Club
Plats: Church Road, Wimbledon, London SW19 5AE, United Kingdom
Underlag: Græs
Datum: 29. juni – 12. juli
Website: Wimbledon
Kategori: Grand Slam tennis
Vem tror vi vinner: Rafael Nadal, Maria Sharapova

Vinnare i Herrsingel

Vinnare 2015: Novak Djokovic
Vinnare 2014: Novak Djokovic
Vinnare 2013: Andy Murray
Vinnare 2012: Roger Federer

Vinnare i Damsingel

Vinnare 2015: Serena Williams
Vinnare 2014: Petra Kvitova
Vinnare 2013: Marion Bartoli
Vinnare 2012: Serena Williams