US Open

Se US Open och följ de stora matcherna på Billie Jean King Tennis Center.

Regler & Villkor
* VIKTIGT MEDDELANDE – Tenissen.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådana evenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinner dig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner. Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemang via livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var ditt land är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter till bet365 hittar du genom att klicka här och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

Du behöver vara inloggad & ha pengar på ditt konto, eller placera ett bet de senaste 24 timmarna

Om US Open

Årets sista Grand Slam spelas alltid i New York, USA. Turneringen spelas  på hardcourt och är den turneringen med den högsta prissumman.  Det är sista chansen att få en Slam och kanske den tuffaste eftersom spelarna alltid har en intensiv sommar. Turneringen är omåttligt populär och hela New York andas tennis under dagarna US Open spelas .

Den första turneringen spelades upp 1881 på gräs i Rhode Island, och det var bara medlemmar i USA National Lawn Tennis Association som kunde delta. Det gjorde att vissa spelare tog enormt många titlar. Richard Sears exempelvis, vann sju titlar i rad.

Det var dock ett problem att hålla turneringen utanför Rhode Island, och efter en omröstning 1915, flyttade turneringen till till Forest Hill, New York. Först år 1968 blev det en öppen turnering, där det fanns plats för både män och kvinnor. Dessutom öppnades det för professionella spelare med en prispott på $ 100.000.

 

Först med tie-break och ljus på matcherna

US Open var pionjärer på flera fronter,  1970 var de en av de första att använda tie-break vid ställningen 6-6. Att inte ha tie-break hade varit otänkbart i dagens tennis.

1973 fick män och kvinnor för första gången samma summa för vinsten. John Newcombe och Margaret Court fick $ 25.000 var sina segrar i US Open. 1975 kom en ny uppfinning som känns helt absurt att vara utan idag. Det var nämligen första året de använde ljus på tennisbanorna. Turneringarna kunde nu spelas mycket längre in på kvällen och turneringen kunde växa.

1978 flyttade från Forest Hill till den nuvarande Flushing Meadows-anläggningen. Lera som de spelade på tidigare blev till det nurvarande underlaget Hardcourt. Den amerikanska stjärnan Jimmy Connors var därmed den enda som lyckades vinna på både gräs, lera och hardcourt.

 

De stora mästarna

Connors är också den spelare som har vunnit US Open flest gånger tillsammans med två andra. Pete Sampras och Roger Federer har vunnit titeln hela fem gånger. Federer vann sina fem titlar på fem år (2004-2008). Den eleganta Federer säger också att han alltid känns oerhört avslappnad i New York.

Den regerande mästaren är överraskningen, Marin Cilic, som vann sin första Grand Slam genom att besegra Kei Nishikori i finalen i tre raka set 6-3, 6-3, 6-3. På damsidan är Serena Williams den stora gigantern. Hon vann finalen mot en av sina närmaste vänner, Caroline Wozniacki. Det var också den andra US Open final som “Wozzy” har förlorat, 2009 förlorade hon mot Kim Clijsters från Belgien.

US Open logo

Fakta

Stadium: USTA Billie Jean King National Tennis Center
Plats: Flushing Meadow – Corona Park, Flushing, NY 11368, United States
Underlag: Hardcourt
Datum: 31. august – 13. september
Website: US Open
Kategori: Grand Slam tennis
Vem tror vi vinner: Novak Djokovic, Serena Williams

Vinnare i Herrsingel

Vinnare 2014: Marian Cilic
Vinnare 2013: Rafael Nadal
Vinnare 2012: Andy Murray

Vinnare i Damsingel

Vinnare 2014: Serena Williams
Vinnare 2013: Serena Williams
Vinnare 2012: Serena Williams