Australian Open live stream

Se Australian Open och följ den stora kraftmätningen på Rod Laver Arena Downunder.

Regler & Villkor
* VIKTIGT MEDDELANDE – Tenissen.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådana evenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinner dig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner. Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemang via livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var ditt land är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter till bet365 hittar du genom att klicka här och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

Du behöver vara inloggad & ha pengar på ditt konto, eller placera ett bet de senaste 24 timmarna

 

Om Australian Open

Tennissäsongen sparkar igång på allvar när Australian Open startar i mitten på januari, på Rod Laver Arena. Det är årets första Grand Slam-turnering och kanske inte den mest prestigefyllda av de fyra Grand Slam. Det är dock en turnering som utgör startskottet för en äkta grand slam. De bästa spelarna drömmer om att ta varenda Grand Slam på ett år och en förlust i Australian Open grusar de drömmarna direkt.

 

Rivstarten

Julen är över och vardagen är igång. För de flesta är det en seg och långsam start på jobbet innan vi kommer igång. För tennisproffsen är det inledningen på en ny säsong och de rivstartar direkt med årets första Grand Slam. Australian Open är en intensiv turnering under de varmaste månaderna på Australien. På damsidan blir det alltmer ovisst om vem som ska bli den stora vinnaren. Serena Williams är inte längre en ohotad etta utan det finns flera namn som är med och slåss. 2015 så vann visserligen Serena Williams över Sharapova i finalen men nästa år har flera spelare som Simona Halep, Petra Kvitova, Agniezka Radwanska, Ana Ivanovic tagit ytterligare steg och Serena blir inte yngre. På herrsidan Australian Open är det givetvis “The Fab Four”; Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray och Roger Federer som får det största rampljustet. Men även där börjar det blir jämnare och 2014 skrällde Stanislas Wawrinka när han vann Australian Open. 2015 vann Novak Djokovic titeln och han drömmer såklart om att göra en äkta grand slam.

 

Inte lätt vara i Aussie-land

Idag är det verkligen en självklarhet att Australian Open spelas i Melbourne, men det har inte alltid varit. När turneringen startade 1905 deltog endast män, medan kvinnorna kom med 1922. Turneringen har spelats i flera olika städer och på olika ställen genom åren. 1987 valde man Melbourne och Januari. Valet var endast pga. det geografiska läget. Innan man flög fick det bli båt och då kunde det ta 40 dagar att ta sig till Australien. Först 1983 lyfte turneringen när namn som Mats Wilander, Ivan Lendl och John McEnroe valde att delta i turneringen.

 

Du måste kämpa om titeln

Det är ofta storfavoriter som vinner turneringar som Wimbledon och Roland Garros. De underlagen har sina mästare och titta bara på Franska Öppna. Rafael Nadal är mästaren och det är nästan omöjligt att ta titeln från honom. Så är det inte riktigt på Australiensiska öppna känns mer ovisst och jämt. Novak Djokovic har visserligen vunnit turneringen rätt många gånger men det är inte lika överlägset som Rafael Nadal på gruset. Serena Williams toppar listorna med sina sex segrar, men det var ändå fyra år utan segrar innan hon vann Australian Open 2015.

 

Mästarna

Alla vill naturligtvis inleda säsongen med Grand Slam-titel och en fin prischeck. Dessutom får du lyfta Norman Brookes trofé eller på damsidan, Daphne Akhurst trofé, både uppkallade efter legendariska australiensiska tennisspelare. Men bara ett fåtal har en faktisk chans att vinna.  2013 skrev den serbiska Novak Djokovic till historien som en av de största genom tiderna, när han som titelförsvarare, vann turneringen för fjärde gången. 2015 blev han dessutom unik när han vann sin femte Australian Open. Hos tjejerna har det varit lite jämnare, även om Serena Williams har vunnit titeln hela sex gånger.

aus-open

Fakta

Stadium: Melbourne Park
Plats: Olympic Blvd, Melbourne VIC 3001, Australia
Underlag: Hardcourt
Datum: 19. januari – 1. feburari
Website: Australian Open
Kategori: Grand Slam tennis
Vem tror vi vinner: Novak Djokovic, Caroline Wozniacki

Vinnare i Herrsingel

Vinnare 2015: Novak Djokovic
Vinnare 2014: Stanislas Wawrinka
Vinnare 2013: Novak Djokovic
Vinnare 2012: Novak Djokovic

Vinnare i Damsingel

Vinnare 2015: Serena Williams
Vinnare 2014: Li Na
Vinnare 2013: Viktoria Azarenka
Vinnare 2012: Viktoria Azarenka