Johanna Larsson

Johanna Larsson Vårt svenska hopp på WTA-touren är Johanna Larsson från Boden. Hon kom fram som en ung talang och var ett stort framtidshopp. Johanna Larsson hamnade på top 50 för första gången 2011 men efter det har det gått lite nedåt för Johanna. Johanna Larsson har haft en del skadebekymmer och inte kommit upp till den nivån som vi har sett henne på.

Under 2015 har hon haft stora bekymmer med sin ambåge som inte läker. Hon siktar hårt på att ta sig tillbaka och hoppas komma tillbaka på top 50 snart. Hennes skada kom väldigt olägligt och hon fick aldrig riktigt chansen att fortsätta avancera efter några fina matcher. Johanna har visat att hon står sig bra mot de allra bästa. Den största segern kom mot Ana Ivanovic, hon slog den fd. världsettan med 2-1 i Franska Öppna 2011.

Johanna Larsson är stark när hon varierar sitt spel. Hon gillar att toppa forehand och slå slice-bollar. Den största svagheten har varit serven och hon har ofta problem att hinna upp returerna från hennes servar. Det är tufft för damspelare som inte har muskelmassan som Serena att få ett övertag i sin egen serve. Det gäller att Johanna blir skickligare på att placera serven, då har hon en väldigt god chans att avancera på rankinglistan. Först och främst gäller det att hon blir skadefri och får hjälp med serven. Det finns en stor spelare i Johanna Larsson det gäller bara att hitta tillbaka till flytet.

Det hade varit underbart att ha två toppspelare i tennisen, en på damsidan och en på herrsidan. Just nu är Johanna Larsson den enda över topp 100 och hon kan mycket väl ta sig upp till top 30. Följ Johanna Larssons matcher på WTA-touren.

Fakta

  • Födelsedatum: 17 augusti 1988
  • Klub: –
  • Spelar: Högerhänt
  • Professionell sedan: 2006
  • Aktiv: Ja
  • WTA Ranking: 54