Semifinaldags på damsidan

Serena Williams är nära ännu en final, och hon spås bli utmanad av den unga rumänskan Simona Halep. Det är dags för semifinaler i US Open.

Världsettan Serena Williams har ett jätteläge att nå sin femte raka final i Flushing Meadows. I vägen står oseedade Roberta Vinci, italienskan som haft en tuff väg fram till semifinalen där tre av hennes fyra matcher har gått till tre set.
De båda spelarna har mötts fyra gånger tidigare där Serena Williams har vunnit samtliga och faktum är att Vinci inte har lyckats ta ett enda set av den dominanta världsettan.

I den andra semifinalen väntar ett möte mellan världstvåan Simona Halep, Rumänien, och italienskan Flavia Pennetta, seedad på 26:e plats. Pennetta har varit i semifinal vid ett tillfälle tidigare på US Open medan Halep aldrig har tagit så här långt, men spås bli den som kan utmana Serena Williams om segern.

Faktum är dock att det är Pennetta, som rankats så högt som tia i världen tidigare, som har intern fördel mot Halep då hon vunnit tre av de fyra matcherna spelarna emellan. Men det var 23-åriga Halep som vann senast när de möttes, i Miami Masters tidigare i år.