Oväntad avslutning på oväntad final

Först blev hon en sensationell segrare på US Open. Sedan fick Flavia Pennetta en fortfarande chockad amerikansk publik att häpna ännu mer när hon meddelade att hon slutar.

Det blev alltså en otrolig avslutning på en osannolik turnering. Allt var upplagt för att Serena Williams skulle fullborda sin grand slam över 2015, men det blev oseedade Roberta Vinci som ställdes mot Flavia Pennetta, också en oväntad semifinalvinnare i sitt möte med världstvåan Simona Halep, i den första helitalienska grand slam-finalen någonsin.

Väl där var Pennetta starkast. Hon vann första set i tiebreak och det andra med enkla 6–2 varpå hennes första grand slam-titel var bärgad.

Och det blir även hennes sista. En redan chockad publik fick alltså beskedet efteråt att Pennetta, som spelat 15 år på proffstouren, lägger av.
– Före turneringen, för en månad sedan, fattade jag ett stort beslut och det är därför jag vill säga hej då till tennisen, sade hon enligt US Opens hemsida.
– Det här var min sista US Open-match och jag kunde inte föreställa mig en bättre avslutning. Jag vill tacka alla som har stöttat mig genom hela min karriär, fortsatte 33-åringen som därmed också blev den äldsta förstagångsvinnaren någonsin.

32-åriga Roberta Vinci vann dubbelturneringen i US Open 2012, men nådde här sin första singelfinal någonsin.