Omöjlige Djokovic vann på nytt

Femtonde finalen på sexton turneringar.
Elfte titeln.
Novak Djokovic tog sin fjärde raka seger i ATP-slutspelet satte punkt för ett superbt 2015 på allra bästa sätt.

Orden räcker knappt till längre. Novak Djokovic har varit obehagligt överlägsen den här säsongen och efter att ha förlorat mot Roger Federer i gruppspelet, schweizaren som är enda spelare att ha slagit Djokovic mer än en gång i år, tog serben revansch i finalen.
Djokovic vann i två raka set och avslutade därmed säsongen som den överlägsne världsettan som han är.
– Det har varit en otrolig säsong, säger serben enligt ATP:s hemsida.
– Att sitta här med den här pokalen bredvid mig… jag kunde inte ha önskat mig en bättre avslutning. Av någon anledning har jag spelat någon av min bästa tennis efter US open.

Han letar själv efter superlativen och beskrivningarna för att sätta ord på den här säsongen. Det är bara John McEnroe (1984), Jimmy Connors (1974) och Roger Federer (2005 och 2006) som avslutat säsongen med bättre vinstprocent och med fler eller lika många titlar.

Enligt tennis.se är Djokovic drygt 8000 poäng före tvåan Andy Murray på världsrankingen. För att mäta det avståndet bakom Murray når vi ända till Pablo Andujar som rankas först på 64:e plats.
Det är bara ett av många sätt att redovisa för serbens otroliga överlägsenhet. Kommande säsong jagar han först en första triumf på Franska öppna innan OS-spel i Rio lockar.
– Men det enda jag tänker på nu är att få vila. Jag behöver tid till att ladda om batterierna, och sedan kan jag börja tänka på nästa säsong, säger han.