Federer vann – Williams likaså

Fem finaler, fem förluster. Novak Djokovic tycks inte kunna vinna när det kommer till finaler i Cincinattis masters-turnering.
Det blev världstrean Roger Federer som vann, än en gång. Titeln i Cincinatti var schweizarens sjunde och sammanlagt 87:e.

Han vann ett stenhårt förstaset först i tiebreak, fick ett tidigt break i andra set och höll sedan undan och kommer vara rankad som tvåa i världen när US Open inleds i månadsskiftet.
– Nu har jag självförtroendet, jag har fått matcherna, och jag känner mig fortfarande fräsch även efter den här veckan, eftersom matcherna har varit ganska korta, sade Federer efteråt enligt ATP:s hemsida.

Det blev en välbekant segrare även på damsidan. Världsettan Serena Williams fick visserligen sin serve bruten redan i första gemet, men rumänskan Simona Halep lyckades ändå inte hålla undan i det första setet som slutade 6-3 till Williams. Det andra blev tuffare, här krävdes tiebreak för att skilja finalisterna åt där Williams vann med 7-5.
Hon både hyllade sin motståndare och tackade publiken efteråt.
– Jag får inte stöd överallt där jag spelar, men jag får så mycket stöttning här i Cincinatti att det gör att jag vill komma tillbaka för all framtid. Så jag vill tacka alla mina fans idag, sade hon enligt WTA:s hemsida.

Det var Serena Williams femte titel för säsongen och hon är givetvis storfavorit till att vinna även i US Open.