Djokovics andra US Open-titel

Novak Djokovic fick revansch. Efter finalförlusten i Cincinatti för tre veckor sedan besegrade världsettan Roger Federer i en tät US Open-final.
Det var serbens andra titel i turneringen.

Med mastersturneringen i färskt minne och med tanke på att Roger Federer gått fram som en ångvält efter Wimbledonförlusten, mot Djokovic, var det upplagt för ännu ett magiskt finalmöte mellan de båda.

Och efter att ha brutit varandras servar tidigt i matchen blev det Djokovic som tog hem det första setet, Federers första setförlust sedan nämnda Wimbledonfinal.
Schweizaren replikerade i det andra, men då Djokovic vann det tredje och fjärde skrevs segersiffrorna i hans tionde grand slam-titel till 6–4, 5–7, 6–4, 6–4.
Det var också andra gången i hans karriär som han tog hem tre av de fyra grand slam-turneringarna under ett och samma år.
– Jag skulle inte säga att jag dominerar, men jag är definitivt stolt över alla mina bedrifter, sade Djokovic enligt US Opens hemsida.
– Så att få uppleva alla de här upplevelserna från 2011 igen är ganska otroligt.

Federer, som vunnit turneringen fem gånger tidigare men gjorde sin första final sedan 2009, hade många fina lägen till att få kommandot i matchen, men utnyttjade bara fyra av 23 breakbollar, att jämföra med Djokovic som tog hand om sex av tretton.
– Jag hade för många breakchanser. Självklart borde jag ha utnyttjat dem bättre. Visserligen gjorde han det svårt för mig, men jag borde ha gjort det bättre, sade Federer.